Dutch Design Week 2012

Deze week is het ‘Dutch Design Week’. Een gedeelte van Eindhoven is behangen met ‘DDW’ banners en een aantal straten worden regelmatig opgefleurd door de Design Rides, taxi’s voorzien van een ‘designachtig’ object. Door de stad zijn op verschillende plekken exposities, workshops, presentatie’s die te maken hebben met Dutch Design (in de breedste zin van het woord).

Een overzicht van de opvallendste ontwerpen…

 

   

1. Graduation Show 2012 – Tuomas Tolvaven
Deze kast is op een bijzondere manier gemaakt. De basis is een kast van hout die bekleed is met stalen ringen. Deze ringen zijn aan elkaar gelast. Daarna is de kast die als basis is gebruikt verbrand waardoor er dit bijzondere object ontstaat.

   

2. Graduation Show 2012 – Shirley van Piere
Dit project lijkt misschien wat vaag maar het idee is wel interessant. Door foto’s te maken van Brabants landschap en deze te spiegelen ontstaan er grappige vormen. Dit is uitgewerkt in een bank en papieren 3-d kaartjes. Het is opvallend dat veel afstudeerprojecten het nederlandse/brabantse landschap of andere typisch oud-hollandse dingen als inspiratie bron gebruiken.

   

3. Graduation Show 2012 – Daniëlle van Lunteren
Waar sommige projecten veel uitleg nodig hebben, hoeven andere alleen maar even aangeraakt te worden om te begrijpen waar het over gaat. Zo ook bij dit ‘Undercover Carpet’. Dit tapijt lijkt te bestaan uit stenen, maar na door er even aan te voelen blijken de stenen zachte kussentjes te zijn.

   

4. Graduation Show 2012 – Daan Brandenburg
Dit project bestaat uit objecten die gemaakt zijn op een ‘klompen’ machine. Bij dit project gaat het dus niet alleen om het eindproject ook de manier van produceren is er onderdeel van.

   

5. Graduation Show 2012 – Cesar van Rongen
Heel handig voor in de winter, deze ‘winterbanden’ voor de fiets. De band bestaat uit losse delen die op de normale band geklikt kunnen worden. Zorgt er ook voor dat je fiets in eens een hippe uitstraling krijgt.

   

6. Strijp-S – LED
Mooi systeem om een eigen opstelling te maken met LED strips en dit te combineren met andere LED elementen.

6. Strijp-S – Shapeways
3D- printen is een nieuwe techniek die zich enorm snel ontwikkeld. De print resolutie wordt steeds hoger, printers worden goedkoper en de materiaal kwaliteit beter. De laatste ontwikkeling is het maken van keramische producten doormiddel van de 3D printer. Waarschijnlijk wordt het 3D print object in een keramisch materiaal gedompeld en afgebakken.