Ontwerpfilosofie

Een goed ontwerp begint met een droom. Fantaseren over wat je product moet doen, waar het voor staat en hoe mooi het kan zijn. Zijn dromen bedrog? Ja, soms wel. Maar producten waar over gedroomd is in de vroegste fase van het ontwerpproces, op de wc, in de trein of waar dan ook, zijn vaak de meeste succesvolle producten. Voorbeelden zijn er genoeg. Dus start het ontwerp proces altijd met dromen, uit de meest gekke droom komt vaak het meest geweldige concept. En een sterk concept is een belangrijke ontwerptool: het motiveert, inspireert en geeft richting.

Een goed ontwerp maak je samen. Ontwerpen doe je niet alleen. Door elkaar te inspireren wordt een ontwerp beter. Door tegenslagen te delen kun je ze gemakkelijker overwinnen. Twee weten er meer dan één…

Een goed ontwerp eindigt met eerlijkheid. Is het echt wat de opdrachtgever nodig heeft? Kan het eenvoudiger? Wat vind de doelgroep er van? Is het product ook een ‘droom’ voor degene die het moet produceren en verkopen? Door kritische vragen en eerlijke antwoorden wordt een goed ontwerp een goed product voor iedereen!